Acupunctuur stimuleert de effectiviteit van medische zorg voor chronische pijn

Acupunctuur bevordert de effectiviteit van reguliere medische zorg en kan zo chronische pijn en depressie verminderen. Een team van wetenschappers heeft de resultaten van 29 onderzoeken bij elkaar gevoegd. Daaruit bleek dat door toevoeging van acupunctuur aan de behandeling het aantal gevallen van hoofdpijn, migraine en de ernst van nek- en onderrugpijn aanzienlijk verminderde.

Ook kwam er uit de onderzoeken naar voren dat accupunctuur pijn en belemmering door osteoartritis verminderde, wat weer leidde tot minder afhankelijkheid van ontstekingsremmers om pijn tegen te gaan.

Het onderzoeksteam voerde ook een serie nieuwe onderzoeken uit naar depressie, waarbij accupunctuur of psychische begeleiding werd aangeboden en vergeleken met de effectiviteit van medicatie, zoals antidepressiva.

Een onderzoek onder 755 patiënten met depressie liet zien dat zowel acupunctuur als psychische begeleiding de ernst van depressie aanzienlijk verminderde en dat de voordelen hiervan tot wel 12 maanden na de behandeling aanhielden.

bron: http://theoptimist.nl

← terug
© 2018 Praktijk voor Integrale Geneeswijze | Privacyverklaring webdesign: Pixo Creative