Nars Gottmer

Door zijn brede interesse is Nars Gottmer bijna zijn hele leven blijven studeren. Zijn nieuwsgierigheid leidde hem naar andere geneeswijzen dan de reguliere. Gedurende twintig jaar combineerde hij ter ondersteuning van acupunctuur verschillende disciplines uit de alternatieven geneeskunde en vertaalde deze naar een behandelmethode.

In 1996 verkocht hij de fysiotherapiepraktijk en richtte zich vanaf dat moment geheel op een aantal onderdelen uit de alternatieve geneeskunde die elkaar goed aanvullen: haptonomie, acupunctuur en MORA Bioresonantietherapie. Inmiddels is de Praktijk voor Integrale Geneeswijze vijf jaar in Heiloo gevestigd en onlangs verhuisd naar de Kennemerstraatweg.

Gottmer neemt ruim de tijd voor zijn patiënten door goed naar hun verhaal te luisteren. ,,Dit vind ik belangrijk, want ieder mens is apart! Ik werk dan ook niet met vaste protocollen.” Hij vervolgt: ,,Vaak komen mensen bij mij met klachten, waarmee ze in de reguliere zorg zijn uitbehandeld.

Andere benadering

De alternatieve geneeskunde heeft een andere benadering dan de reguliere geneeskunde. Ik zeg niet dat het een betere benadering is, wel een anders! Alternatieve geneeskunde benadert een klacht meer uit de totaliteit van een mens. Er van uitgaande, dat alles in een lichaam door middel van energiestromen met elkaar in verbinding staat. Lichamelijke en/of psychische klachten kunnen ontstaan door een verstoring van de energiestromen.

Treedt ergens in het systeem een storing of blokkade op die (op den duur) voor klachten zorgt, dan valt deze bijvoorbeeld op te sporen en te behandelen door acupunctuur. Therapie kan met naalden en, voor patiënten met naaldvrees, ook met laser. De tong, gelaat en pols, daar waar veel meridiane energiestromen samenkomen, zijn heel belangrijk voor onderzoek.

Ook kan bioresonantie (gebruik maken van lichaameigen trillingen middels apparatuur) worden toegepast in het diagnostische gedeelte. Hierbij kan worden gemeten met elektroden of met de zogeheten biotensor. Het is zaak om eerst de blokkade op te heffen, alvorens met de behandeling te beginnen.”

De mogelijkheden van bioresonantie zijn veelzijdig

Praktisch elke organische of functionele, acute of chronische, reeds bestaande of net begonnen ziekte of storing is zinvol met MORA-Therapie te behandelen. Ook uit preventief oogpunt heeft het veel te bieden. Verstoringen in het lichaam zijn vroegtijdig te herkennen en daardoor makkelijker te beïnvloeden.

Bioresonantietherapie is, vanuit acupuncturistisch perspectief, goed te combineren met andere therapieën. Gottmer: ,,Het biedt ruimte voor een brede en boeiende manier van werken: Integrale Geneeswijze.” Hierover staat op de website duidelijke uitleg vermeld.

Praktijk voor Integrale Geneeswijze

Nars Gottmer is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), Mora Bioresonantie Therapie Nederland en Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNFG). De therapieën worden vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering.


© 2018 Praktijk voor Integrale Geneeswijze | Privacyverklaring webdesign: Pixo Creative